Regulament

Conceput pentru a asigura siguranța, echitatea și respectarea drepturilor tuturor celor implicați în evenimentul Semimaratonul Eroilor Invictus.

1. REGULI GENERALE

          1.1  Evenimentul sportiv „SEMIMARATONUL EROILOR INVICTUS, Ediția a II-a, 2024”, (denumit mai jos și „Evenimentul”), este organizat în baza acordurilor de colaborare semnate de către ASOCIAȚIA VOLUNTARILOR INVICTUS, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BISTRIȚA, BRIGADA 81 MECANIZATĂ „GENERAL GRIGORE BĂLAN”, INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD și CS GLORIA 2018 BISTRIȚA NĂSĂUD. Evenimentul are ca scop principal promovarea Zilei Eroilor, 13 Iunie 2024, sărbătoare națională ce comemorează bărbații și femeile care au murit în timp ce serveau în forțele armate și, totodată, promovarea activităților sportive de masă și a beneficiului acestora asupra sănătății fizice și psihice. „SEMIMARATONUL EROILOR INVICTUS, Ediția a II-a, 2024” este un eveniment de masă dedicat în special sportivilor amatori, dar care poate fi deschis și elitelor.

          1.2  Prevederile acestui Regulament se aplică tuturor celor care au statutul de Participanti la Eveniment, respectiv au realizat o inscriere validă si confirmată de catre Organizator și sunt in posesia unui număr de concurs valid pentru Eveniment. Participanții se obligă sa respecte condițiile impuse de către Organizator pe toată durata Evenimentului.

          1.3  Organizatorul are dreptul de a refuza înscrierea si/sau participarea la cursă a unui participant.

          1.4  Înscrierile online se fac până la atingerea pragului limită de participanți impus de Organizator; validarile se vor face până la data de 13.06.2024. După această dată înscrierile nevalidate se vor anula. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica aceste date.

          1.5  Evenimentul are loc în Orașul Bistrița, în data de 15 Iunie 2024 și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizatori având ca punct de start Piața Centrală (lângă Biserica Evanghelică – “la Fotograf”), în continuare Gheorghe Șincai – str. Mihai Eminescu – Bd.-ul Republicii – str. Barbu Ștefănescu Delavrancea – str. Piața Unirii – str. Ecaterina Teodoroiu – prin parc până la Str. Parcului – str. Vadului – str. Codrișor cu întoarcere prin – str. Parcului – str. Nicolae Titulescu și  Sosirea în Piața Centrală – “La Fotograf”. 

2. OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

          2.1  Participarea la Eveniment se face pe propria răspundere a Participantului, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

          2.2  Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu sunt responsabili in nicio situatie pentru orice fel de rănire, pagube de orice fel sau deces care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării Evenimentului.

          2.3  Organizatorul recomandă participantilor încheierea unei  asigurarari în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

          2.4  Participanţii au obligaţia de a cunoaste si respecta regulile Evenimentului si de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile Organizatorului.

          2.5  Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, dacă prezintă o stare de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.

 

3. DESCRIEREA PROBELOR

Competiția cuprinde patru probe:

 Înscrierile la aceste probe se realizează prin intermediul platformei de înscriere, participarea fiind GRATUITĂ. 

Înscriere AICI

  • Semimaraton 21 km (4 x 5 km)
  • Cros 5 km;
  • Cursa Populară – 2 km
  • Cursa copiilor: 4-8 ani (550 m), 9-11 ani (750 m), 12-14 ani (950 m).

          3.1  Proba de semimaraton fiecare participant va parcurge traseul marcat de aprox. 21 km. Traseul acestei probe este stabilit pe teren drept (asfalt), în zona urbană a orașului Bistrița, conform punctului 1.5 Această probă se adresează tuturor persoanelor care au cel puțin 14 ani împliniți la data concursului. Pentru această probă, se pot înscrie un număr maximum de 300 participanți. Semimaratonul va avea punctele de Start și Sosire în Piața Centralălângă Biserica Evanghelică – “La Fotograf”

          3.2   Proba de cros are o lungime de aproximativ 5 km și se desfășoară pe traseul prezentat la punctul 1.5. Această probă se adresează tuturor persoanelor care au cel puțin 14 ani împliniți la data concursului. Pentru această probă, se pot înscrie un număr maximum de 300 participanți,, din motive de bună organizare. Concursul va avea punctele de Start și Sosire în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică – “La Fotograf”

          3.3 Cursa Populară are o lungime de aproximativ 2 km și se desfășoară pe traseul prezentat la punctul 1.5. Această probă se adresează este o cursă de alergare destinată în special persoanelor care sunt la început în ale alergării. Este o cursă perfectă pentru cei care doresc să simtă atmosfera unei competiții și să afle pe propria piele cum este să alergi la un concurs. Pentru această probă, se pot înscrie un număr maximum de 200 participanți, din motive de bună organizare.  Concursul va avea punctele de Start și Sosire în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică – “La Fotograf”.

          3.4  Cursa copiilor se adresează tuturor copiilor cu vârstele cuprinse între 4 – 14 ani. Pentru această probă, se pot înscrie un număr maximum de 250 copii, din motive de bună organizare. Participantii, la cursele copiilor vor fi însotiți la înscriere și ridicarea numarului de concurs de un parinte care va completa si semna declaratia de inscriere prin care isi va da acordul pe proprie raspundere ca este apt copilul din punct de vedere medical pentru participarea la competitie, in prezenta unui reprezentant al organizatorului și a unui martor. Copiii vor alerga singuri, fara sa fie insotiti de parinti.

4. PROGRAMUL COMPETIȚIEI

– ora 03:00 – 07:00 – Pregătire logistică desfășurare eveniment;
– ora 07:00 – 09.30 – Validare înscrieri, semnarea declarației pe propria răspundere și ridicarea kiturilor de participare;
– ora 09:30 – Intonarea Imnului Național 
– ora 09:45 – Ședința tehnică și prezentarea traseului;
– ora 10:00 – Start Semimaraton individual ;
– ora 10:15 – Start Cros 5 km;

– ora 10:15 – Start Cursa Populară – 2 km;
– ora 13:30 – Start crosul copiilor;
– ora 14.00 – Program artistic (muzica militară a Brigăzii 81 Mecanizată)
– ora 14:30 – Festivitatea de premiere
– 15.30 – 17.00 Strângerea elementelor de logistică folosite la organizare (traseu, scenă etc)

Programul poate suferi modificări, care vor fi anunțate în timp util.

5. ÎNSCRIERE

          5.1  Înscrierea Participanților se face prin înregistrare online (completare formular). Participanții vor semna declarația pe proprie răspundere, acordul GDPR si politica de confidențialitate (se vor găsi la masa înscrierilor, în ziua concursului), prin care declară că acceptă şi înţeleg termenii şi condiţiile de participare la Eveniment, precum şi regulamentul Evenimentului, îşi dau acordul ca imaginea lor sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare ale evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat.

          5.2  Nu este permisă înscrierea la mai multe probe.

6. TAXE ÎNSCRIERE

          6.1  Înscrierea la oricare dintre probe este gratuită, medaliile și premiile fiind asigurate de către organizatorii, partenerii și sponsorii evenimentului.

7. KITUL DE PARTICIPARE

          7.1  Kitul de participare pentru probele semimaraton și cros va conține numărul de participare cu cip, geluri energizante, batoane energizante, bandane copii, spațiu de joaca copii – produse asigurate de Decathlon și alte produse.

Atenție! Pentru un mediu mai curat, încercăm să aplicăm principiul „reutilizează – reciclează”, astfel că cipurile trebuie returnate de toți participanții!

          7.2. CATEGORII ȘI CLASAMENT

                    7.2.1 Semimaraton

  • Feminin:  14 – 19, 20 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50-59, 60+:  locurile I, II, III; 
  • Masculin:  14 – 19, 20 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50-59, 60+ :locurile I, II, III;
  • OPEN – locurile I, II, III;

                    7.2.2 Cros:

  • Feminin: 14 – 19, 20 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50-59, 60+; locurile I, II, III;
  • Masculin:  14 – 19, 20 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50-59, 60+; locurile I, II, III.
  • OPEN – locurile I, II, III;

                    7.2.3 Cursa Populară.  Toți cei care vor participa la această cursă vor primii kit de participare & medalie de finisher.

                    7.2.4 Cursa copiilor Toți copiii care vor participa la această cursă vor primii kit de participare & medalie de finisher.

       7.3 Participanții care susțin evenimentul si prin donație pe site, vor primi un tricou in kitul de participare. 

8. ECHIPAMENT OBLIGATORIU

          8.1  Se va folosi încălțăminte sport;

          8.2  Ținută sportivă (pantaloni/colanți/șort, tricou/maiou de alergare)

          8.3  Numărul de concurs va fi înmânat tuturor Participantilor cu o inscriere confirmata si trebuie prins pe partea din față a tricoului. Acesta trebuie să fie vizibil pe toată durata concursului. În caz de abandon, numărul trebuie predat la punctul de control/cronometrare unde se anunţă retragerea din concurs.

9. CRONOMETRARE

          9.1  Cronometrarea se face la secundă, câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

10. PREMII

          10.1  Premiile la cele trei probe vor fi în produse și/sau vouchere. Toți participanții la Cursa copiilor vor primi premii.

          10.2  Toți participanții care trec linia de sosire vor fi premiați cu o medalie.

          10.3  Lipsa participantului de la festivitatea de premiere atrage după sine anularea premiului, organizatorul nefiind obligat sa expedieze premiul acordat.

10.4 Decathlon Bistrita va asigura următoarele premii: (2539301 – 200 buc, 2203166 – 75 buc, 2407404 – 75 buc, 4493787 – 30 buc, 4493788 – 30 buc, 4493789 – 30 buc, 2779823 – 30 buc) 

11. FORȚĂ MAJORĂ

          11.1  În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul poate modifica traseul sau anula/amâna concursul, concurenții urmând să fie anunțați prin email, telefonic sau la fața locului. În permanență, se vor găsi informații pe pagina de facebook a evenimentului.

          11.2  Ne păstrăm dreptul de a ne selecta concurenții dacă vom constata comportamente neadecvate sau nerespectare prezentului regulament.

          11.3  Vor fi descalificați alegătorii care vor arunca ambalaje pe traseu sau vor da dovadă de lipsă de fair-play, încălcându-se astfel două dintre principiile promovate prin această competiție: respectul față de mediu și spiritul sportiv.

 

12. RECLAMAȚII/CONTESTAȚII

          12.1  Reclamaţiile şi contestațiile se depun în scris către Organizator în decurs de 1 ora de la închiderea oficială a cursei, pe bază de probe (foto/video sau martori oculari (cel puțin 3)).

13. DIVERSE

          13.1  Pe traseu vor exista puncte de hidratare, puncte medicale și puncte de control care vor fi prezentate la ședința tehnică;

          13.2  Traficul va fi restricționat pe timpul desfășurării evenimentului;

          13.3  Se fac înscrieri noi în ziua evenimentului, in limita locurilor disponibile. 

          13.4  În caz de urgență vă rugăm să vă adresați oricărui voluntar de pe traseu. Aceștia vor purta o vestă inscripționată „VOLUNTAR”.

          13.5  Este strict interzisă aruncarea deșeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate sau la punctele de control.

          13.6  Este interzisa ruperea, jumulirea, sau deteriorarea în orice fel a vreunei plante din locul desfășurării Competiției.

          13.7  Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informațiilor afișate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Organizatorul își rezervă dreptul de a completa și modifica acest regulament fără a notifica în prealabil participanții. Dacă apar modificări semnificative ale regulamentului, acestea vor fi afișate vizibil pe site-ul evenimentului și/sau pe pagina de Facebook a evenimentului

14. DREPTURI DE AUTOR

          14.1  Prin înscrierea în competiție participanții vor autoriza Organizatorii, inclusiv partenerii acestora, să folosească şi să reproducă orice material conținând imagini din cadrul Evenimentului care includ participanții.

 

Alatură-te misiunii INVICTUS